Bèsties de foc

Tres són les nostres bèsties de foc: Espirafoc (2003), Bocanegra (2013) i Bielet (2016). Cadascun té personalitat i característiques pròpies, part important dels nostres espectacles, amb la seva espectacularitat  imponent  i l'aportació de màgia imaginativa al correfoc, que ens transporta a un món mitòlogic surrealista, són l'ànima de la nostra colla, molt estimats per tots nosaltres.

Espirafoc


Construït per Alfredo Servera l´any 2003, inspirat en la cultura gegantera, és un dimoni santamarier en gros, amb el cap i les mans de fibra i el cos de ferro. Du un vestit similar al dels dimonis i du també caputxa i banyes.

Fa uns quatre metres i mig d´alçada i va amb rodes. Els punts de foc els té a les dues mans, que tenen tracció per moure's. 

Bocanegra

 

      Construït l´any 2013 per Xisco Moranta i Miquel Caimari a Santa Maria del Camí, batejat la Nit de foc de Santa Ponça del mateix any.

Bèstia inspirada en un ogre, de 3 m d´alçada, dominada per un dimoni que maneja les mans. És fet de fibra de vidre i xassís de ferro i té 11 punts de foc.Bielet

Bèstia de foc infantil, sorgida de la idea del dimonió Bielet, el fill del cap de colla. La seva idea era el Ca Cèrber mitològic, un ca amb tres caps, que va ser transformant així com s'anava construint. El resultat és un drac de tres caps d'un metre d'alçada i tres de llarg, dominat per un dimonió que maneja els caps, amb quinze punts de foc, construït per Miquel Caimari el 2016. El nom fa referència a qui va impulsar el projecte, en Bielet.